Primaria Constanta, condusa de social-democratul Radu Mazare, a fost amendata cu 45.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor de achizitii publice pentru contractele de publicitate, au declarat, pentru HotNews.ro, surse din primarie.

Cele doua amenzi, una de 10.000 de lei si alta de 35.000 de lei, au fost aplicate de Agentia Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, dupa un control efectuat la Primaria Constanta.

Daca amenda ramane in vigoare, Primaria va plati din bani publici o sanctiune de 45.000 de lei pentru ca a cumparat publicitate, tot din banii contribuabililor, fara a respecta legile in vigoare.

Deocamdata, potrivit surselor citate, primaria nu a semnat procesul verbal de amenda. Initial, oficialii primariei au sustinut ca Radu Mazare nu este in tara, dar au promis ca documentul va fi semnat imediat ce acesta va reveni in Romania.

Lucru care, pana in prezent, nu s-a intamplat, in conditiile in care procesul verbal de constatare a sanctiunii nu a ajuns la ANRMAP.

Contracte de publicitate pentru partenerii de afaceri ai lui Radu Mazare. Stiri live si emisiuni pozitive de 1,8 milioane de euro

HotNews.ro a relatat, in luna august, ca Primaria Constanta a incheiat in 2007 si 2008 cinci contracte de publicitate cu agentia Telegraf Advertising SRL, ai carei actionari sint Sorin Strutinsky si Mihail Carciog, partenerii de afaceri ai primarului Radu Mazare.

Cele cinci contracte au o valoare totala de aproape 1 milion de euro. Cei doi oameni de afaceri mai au alte doua contracte de publicitate cu Primaria Constanta in valoare de 800.000 de euro, contracte care sunt acum analizate de DNA. Din contractele de publicitate reiese ca, cu aproape doi ani inainte de cazul Ridzi-2 Mai, erau inventate achizitia publica de stiri si emisiuni. In nota de fundamentare a unui contract din 2007 se precizeaza ca se vor achizitiona stiri publicitare citite live.

Legatura dintre primarul Radu Mazare si firmele care au cistigat licitatiile

Radu Mazare apare ca actionar al companiilor Conpress Group si Xenoti SRL, tot aici fiind actionari si Sorin Strutinsky si Mihail Carciog. Strutinsky si Carciog sint insa actionari ai Soti Cable Neptun si Telegraf Advertising SRL - adica exact cele doua firme care au cistigat contractele de publicitate pe care vi le prezentam mai jos.

In total, firmele partenerilor lui Mazare au beneficiat de contracte de publicitate in valoare de 1,8 milioane de euro in perioada 2007-2009. Actionar al Telegraf Advertising SRL si Soti Cable Neptun, Sorin Strutinsky, a declarat pentru HotNews.ro ca nu are nici o relatie speciala cu primarul Mazare si ca din cele doua contracte de 800.000 de euro pentru care s-a autosesizat DNA sunt platite si televiziunile nationale ProTv, Antena 3 si Realitatea Tv.