Nati Meir, retras recent din cursa electorala, va fi prezentat la Parchetul Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva - informeaza Radio Romania Actualitati. El a fost retinut luni seara de catre politisti pentru inselarea unor persoane in timpul precampaniei pentru alegeri.

Politistii au perchezitionat luni biroul lui Nati Meir, in care au gasit mai multe bancnote de 500 de euro care aveau inscriptionat cuvantul "specimen", banii urmand sa fie supusi unei expertize pentru a se verifica autenticitatea lor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Romane, Raluca Seucan.

Seucan a precizat ca o persoana a depus plangere pe numele lui Meir, acuzandu-l de falsificare de bani. Denuntatorul a spus ca a primit un imprumut in euro de la Nati Meir, iar dupa ce a luat banii a observat ca intr-un colt era scris cuvantul "specimen".

"In urma perchezitiilor, am descoperit in biroul lui Nati Meir bancnote la fel ca acelea aduse de persoana care a depus plangerea. Urmeaza sa vedem daca sunt false si, daca da, de unde provin", a adaugat purtatorul de cuvant al Politiei Romane. Dupa finalizarea audierilor, procurorii vor decide daca Nati Meir va fi retinut, a mai spus Seucan.

Nati Meir a fost audiat, luni, la IGPR, pentru inselaciune, in urma flagrantului organizat de procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti impreuna cu politisti de la Brigada de Combatere a Criminalitatii Organizate.