Consiliul local al sectorului 3 i-a aprobat omului de afaceri Costel Casuneanu cu avizul Primariei consusa de Liviu Negoita, un bloc de 19 etaje, chiar la doi pasi de Piata Unirii, pe bulevardul Corneliu Coposu. In acest moment pe terenul pe care urmeaza sa se construiasca blocul este amenajat un parculet si un loc de joaca pentru copii.

Blocul de 19 etaje a fost aprobat de Consiliul Local sector 3 pe data de 6 noiembrie 2008 la pachet cu alte 84 de Planuri Urbanistice de Detaliu, printre care si constructia de 17 etaje de pe strada Mantuleasa. Initial, Casuneanu vroia sa construiasca pe teren un turn de 37 de etaje, cu parcarea pe un teren concesionat de la Primaria sectorului 3, si a venit pentru aprobari la Primaria Capitalei. Acolo, proiectul a fost respins de mai multe ori de Comisia Tehnica de Urbanism si Amenajarea Teritoriului, la ultima dezbatere cerandu-i-se sa vina cu un plan mai detaliat, pentru toata zona, pana la Piata Unirii. Dupa aceasta ultima cerinta, omul de afaceri s-a dus sa-si rezolve problema la sectorul 3 unde a si gasit solutia.

Aviz - Casuneanu
Aviz - Casuneanu
Foto: Hotnews
Gheorghe Patrascu, arhitectul sef al Capitalei spune ca pentru zona respectiva, in conformitate cu Planul Urbanistic General, legea de construire a orasului, pentru un Coeficient de Utilizare a Terenului mai mare de 3, ar fi trebuit facut un Plan Urbanistic Zonal nu unul de Detaliu. In avizul de urbanism dat de Primaria sector 3, Coeficientul de Utilizare al Terenului este de 3,5.

Beneficiarul Planului Urbanistic de Detaliu este firma C&I Building care conform datelor de la Registrul Comertului are urmatorul actionariat: 12,5% Casuneanu C. Costel, 12,5% Casuneanu C. Ionut si 75% Tuilia Invest SA. Costel Casuneanu este cunoscut drept unul dintre regii asfaltului care a facut de-a lungul timpului afaceri profitabile cu statul roman.