Cei patru tineri arestati in cazul bancomatului de la Spitalul Panduri au recunoscut ca furau doar pentru a avea si mai multi bani, pentru ca detineau deja masini de lux precum BMW X5 sau Audi Q 7, a declarat, duminica, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, citat de NewsIn.

"Tinerii nu furau pentru a avea cu ce sa traiasca. Aveau bani, dar voiau si mai multi", a spus Ciocan.

Din primele cercetari a reiesit ca tinerii au lucrat profesionist, luandu-si toate masurile de precautie pentru a nu fi depistati. Totodata, oficialul din Politia Capitalei a precizat ca tinerii au mai avut o tentativa de jaf in urma cu o saptamana la un bancomat dintr-o comuna din judetul Giurgiu.

Liderul retelei are 19 ani, in timp ce ceilalti tineri au varste de pana la 25 de ani. Tinerii vor fi prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru talharie, riscand o pedeapsa de la 3 la 5 ani.

Cinci persoane, cu cagule pe fata, au patruns, sambata dimineata, in incinta spitalului Panduri si dupa ce au imobilizat portarul si fochistul cu banda adeziva, au smuls bancomatul din perete si au fugit cu o masina.

Totusi, nici una dintre casetele cu bani nu au fost atinse.

Cele patru persoane retinute dupa ce un bancomat a disparut de la Spitalul Panduri au primit, duminica, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile de la judecatorii Tribunalului Bucuresti.

In bancomatul furat de tineri s-a gasit suma de 360.000 de lei.