Premierul Emil Boc a declarat vineri, cu prilejul vizitarii santierului de reabilitare termica a unui bloc din sectorul 2, ca i-a placut mai mult munca de primar, pentru ca intr-o astfel de functie putea lua decizii direct, iar rezultatul se vedea mult mai repede, informeaza Mediafax.

Primul-ministru a vrut sa vada la fata locului modul in care se deruleaza reabilitarea unui bloc de la intersectia Bulevardului Tei cu Bulevardul Domna Ghica, tinand cont ca Guvernul a alocat 360 milioane de euro pentru programul national de reabilitare termica a blocurilor.

Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a tinut sa ii "raporteze" premierului ca proiectul are unul dintre cele mai mici costuri de executie din tara, respectiv 68 euro pe metrul patrat. Astfel pentru un apartament de 2 camere, locatarii platesc 707 euro, pentru 3 camere - 897 euro, iar pentru 4 camere - 1006 euro.

"Mi-a placut mai mult munca de primar! Ai decizia directa, vezi rezultatul si poti sa ajungi mult mai usor de la idee la realizare", a declarat primul-ministru.

Boc i-a atentionat insa cu acest prilej pe primarii care nu au reusit sa organizeze la timp licitatiile pentru proiectele de investitii.