Intalnirea dintre presedintele Traian Basescu si liderii sindicatelor din politie s-a anulat, dupa ce politistii nu s-au pus de acord cu privire la cine ii va reprezenta la discutiile de la Cotroceni. Mai exact, reprezentantii unuia dintre cele doua sindicate nu au fost de acord ca ambele organizatii sa fie prezente la intalnirea cu Traian Basescu, informeaza Mediafax.

Anuntul anularii discutiilor si reprogramarii intalnirii a fost facut de consilierul prezidential pe probleme de aparare Iulian Fota, care i-a informat pe sindicalistii Pro Lex ca reprezentantii Sindicatului National al Politistilor si al Personalului Contractual nu au fost de acord ca la discutie sa participe cele doua organizatii, impreuna.

De cealalta parte, Vasile Lincu, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex, a declarat pentru agentia citata ca la intalnirea de joi dimineata de la sediul Administratiei si Internelor reprezentantii Pro Lex nu au fost invitati, ci doar Sindicatul National al Politistilor si al Personalului Contractual. Afirmatie contrazisa de Marian Gruia, liderul Sindicatul National al Politistilor, care a anuntat ca presedintele i-a invitat si pe reprezentantii Pro Lex la intalnire.

"Azi cand am venit inaintea noastra ajunsese o delegatie a unui alt sindicat. Nu stiu cine i-a invitat, presedintia a gresit daca i-a invitat. Presedintele ne-a invitat pe noi ieri in strada si discutiile trebuiau sa aiba loc intre presedinte si SNPPC. Nu vrem sa amestecam lucrurile. Nu vrem sa discutam cu un lider care n-a fost in viata lui politist, dar spune ca reprezinta politistii", a declarat Gruia, citat de Mediafax.

La intalnirea stabilita sa aiba loc la Cotroceni s-au prezentat joi dimineata ministrul Administratiei si Internelor, Dan Nica, si ministrul Finantelor Gheorghe Pogea.