Peste 300 de politisti au protestat, miercuri, in Capitala, pentru a treia zi consecutiv, cerand fonduri pentru plata orelor suplimentare, informeaza Mediafax. Politistilor romani li s-au alaturat zeci de politisti bulgari. Presedintele Traian Basescu a invitat zece reprezentanti ai sindicatului politistilor la negocieri duminica, la ora 12:00.

Seful statului s-a oprit, miercuri, in Piata Victoriei unde pichetau politistii.

Liderul Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, a declarat, miercuri, ca aproximativ 40 de politisti bulgari protesteaza alaturi de ei, deoarece si in Bulgaria politistii se confrunta cu probleme asemanatoare.

"Autoritatile nu iau nicio masura, dar noi nu ne vom opri, nu mai putem accepta bataia lor de joc. Luam in calcul sa nu mai lucram ore suplimentare, deoarece nu putem face greva. Daca nu mai lucram ore suplimentare si nu se reduce deficitul de 8.000 de persoane din politie, infractionalitatea va creste considerabil", a spus Gruia.

Peste 300 de politisti au protestat, luni si marti, in fata Presedintiei si Guvernului, cerand fonduri pentru plata orelor suplimentare, reducerea deficitului de cadre din sistemul de siguranta publica, plata chiriilor celor care nu lucreaza in localitatile de domiciliu.