Primaria Capitalei a alocat inca 6 milioane de lei pentru lucrarile de modernizare a Stadionului National Lia Manoliu. Potrivit site-ului guvernamental de licitatii electronice, Municipiul Bucuresti a atribuit companiei care se ocupa de constructie - asocierea JV Max Bogl - Astaldi SPA - printr-o anexa la Contractul de executie a proiectului de "Reabilitare si Modernizare a Stadionului National Lia Manoliu" incheiat pe 19.04.2007, suma de 6.319.863 de lei fara TVA pentru lucrari de proiectare si executare.

Contractul nu este finantat din fonduri comunitare si a fost atribuit in data de 10 august 2009, potrivit datelor publicate pe site-ul de licitatii electronice. Proiectul initial, incheiat in 2007, era in valoare de 489.164.965 de lei inclusiv TVA. Niciun responsabil din Primaria Municipiului Bucuresti nu a putut fi contactat pentru a da detalii in acest caz.

Sorin Oprescu: Lia Manoliu va fi gata pentru Europa League

In urma cu doua luni, primarul Capitalei Sorin Oprescu dadea asigurari ca Stadionul Lia Manoliu va fi gata la timp pentru a gazdui finala Europa League in 2012. "Suntem la zi cu platile. Constructorul are o intarziere de lucru de 20 de saptamani. Asa cum stiti, termenul de finalizare a acestei investitii este 31 august 2010. Data reala a incheierii lucrarilor, daca intarzierile nu vor putea fi recuperate, este finalul anului 2010. Asta inseamna ca toate supozitiile potrivit carora finala nu se poate juca pe Lia Manoliu in 2012, sunt false".

In luna aprilie, la prezentarea proiectului de buget al Bucurestiului pe 2009, primarul general declara ca "pentru stadionul Lia Manoliu exista fonduri guvernamentale, dat fiind ca este un stadion national. Anul acesta, lucrarile sunt estimate la 200 milioane de lei, din care 40 de milioane lei fonduri locale si 160 milioane de lei de la guvern".

Stadionul Lia Manoliu se afla in acest moment in reconstructie, iar lucrarile sunt preconizate a se finaliza in octombrie/noiembrie 2010. Proiectul consta in reconstructia totala a stadionului ca arena cu 55.000 locuri acoperite, valorificarea spatiului de sub gradenele stadionului prin amenajarea acestora pentru sportivi, oficiali, spectatori. Valoarea totala a contractului de executie se ridica la circa 119,77 milioane euro plus TVA.

La finele anului 2008, Executivul a hotarat in cadrul unei sedinte de Guvern sa aloce suma de 31 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea Stadionului National Lia Manoliu dupa ce, in 2007, au fost alocate fonduri in valoare de 79,42 milioane de lei. Banii alocati de Guvern lucrarilor de pe Stadionul National Lia Manoliu provin din Fondul National de Dezvoltare (FND). FND asigura finantarea proiectelor de investitii in infrastructura, a necesitatilor provocate de retrocedarea/restituirea activelor imobiliare, precum si suplimentarii fondurilor necesare derularii unor programe/proiecte care beneficiaza de finantare din fonduri europene.