Premierul Emil Boc a declarat sambata la ceremonia de instalare in functie a prefectului si subprefectilor Capitalei, ca este nevoie de sprijinul autoritatilor locale si pentru o modalitate corecta de plata a functionarilor publici, dar corelat cu performanta in activitate.

"Stiu ca trebuie sa platim bine functionarii publici, dar pentru asta trebuie sa-i platim pe cei care muncesc cu adevarat si nu pe cei care taie frunze la caini. Sunt functionari si la nivel ministerial, dar si in alta parte care, din nefericire, nu justifica salariul pe care-l iau, dupa cum sunt foarte multi functionari care muncesc mult mai mult decat banii pe care-i primesc. Trebuie realizata o corelare intre munca functionarului si plata primita, dar pentru asta avem nevoie de un efort rational si de a pune degetul pe rana", a spus seful Executivului.

Premierul a subliniat ca prefectul si subprefectii nu sunt reprezentanti ai PDL sau ai PSD, ci ai unui singur Guvern format din cele doua partide.

"Dumneavoastra nu sunteti nici agentii PDL, nici agentii PSD, ci reprezentanti ai Guvernului si veti lucra in interesul si folosul cetateanului", a spus Boc prefectului si subprefectilor Capitalei.