Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat, marti, ca intentioneaza sa inlocuiasca, din toamna, programul "Cornul si laptele" cu un program nou, "After-school", care presupune o masa calda si lectii sub supravegherea profesorilor si care va fi implementat intai la scolile care au spatiu, relateaza Mediafax.

"Intentionam sa-i tinem mai mult pe elevi in scoala in programul «After-school». Acum facem o evaluare si incercam sa vedem in scolile care au spatiu cum putem sa transformam proiectul «Cornul si laptele» in programul «After-school». Sa fie contributia Guvernului partea aceasta care vine din proiectul «Cornul si laptele» si parintii sa aiba o contributie mai mica, in asa fel incat copiii sa primeasca o masa calda la pranz", a spus Ecaterina Andronescu, la Comisia pentru invatamant a Camerei Deputatilor.

Ea a explicat ca, pe langa masa calda, elevii ar beneficia si de supravegherea "pe partea de efectuare a lectiilor, cat si in partea de activitate extracuriculara" unor dascali platiti in mod corespunzator.

"Ne gandim sa-l facem chiar din toamna", a spus Andronescu, mentionand ca, odata cu implementarea acestui program va disparea vechiul program "Cornul si laptele". Ea a mentionat ca "banii pe care ii cheltuieste Guvernul pentru programul "Cornul si laptele" vor fi transferati catre noul program "After-school".

Andronescu: Vom da profesorilor cei 100 de euro de carti dupa prima rectificare de buget

Ministrul Educatiei a spus ca nu are inca toate fondurile pentru acordarea celor 100 de euro pentru achizitionarea de materiale didactice pentru profesori, dar a mentionat ca sumele prevazute pentru acest proiect vor fi primite la prima rectificare de buget, informeaza NewsIn.

„Nu avem inca cei 26 de milioane de euro pentru finantarea programului prin care se acorda fiecarui profesor 100 de euro pentru achizitionarea de materiale educative, dar la prima rectificare de buget vom putea da banii tuturor cadrelor didactice”, a precizat ministrul Educatiei.

Ministrul a mai adaugat ca va acorda toate sporurile salariale ale cadrelor didactice.

Potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta obtinut saptamana trecuta de NewsIn, profesorii de peste 35 de ani ar urma sa nu mai primeasca cei 100 de euro de care beneficiaza anual pentru achizitionarea materialelor didactice. In Romania sunt peste 105.000 de profesori cu varste sub 35 de ani, ceea ce inseamna aproximativ jumatate din totalul cadrelor didactice.