Un bebelus de doua saptamani, nascut la o materinitate din Galati, a fost internat cu fractura de femur la un spital din Bucuresti, familia copilului spunand ca medicii galateni i-au ascuns diagnosticul, relateaza Mediafax.

Bebelusul a fost externat, sambata, din Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC), unde a fost tratat din 17 ianuarie, a declarat managerul unitatii sanitare, medicul Roxana Marinescu. Potrivit acesteia, copilul s-a nascut in 6 ianuarie, la Spitalului "Sfantul Apostol Andrei" din Galati, prin cezariana. "Mama a spus ca, dupa nastere, copilul nu avea nimic, dar ca la un moment dat a observat ca micutul are o tumefactie la coapsa. Atunci medicii i-au spus ca tumefactia a aparut dupa ce i-a fost facuta o injectie", a povestit managerul Marinescu, citand din declaratia mamei.

Familia s-a externat, dar a revenit la Maternitate dupa sase zile, intrucat copilul plangea foarte tare. De acolo au fost trimisi la Clinica de ortopedie din Galati, unde piciorul copilului a fost imobilizat in ghips. Dupa interventie, copilul a fost trimis la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala. La radiografie, medicii au constatat ca piciorul nu a fost bine pus in ghips, i-au scos ghipsul si au redus fractura. Pentru echilibru au pus in ghips si al doilea picior, impreuna cu bazinul, a mai spus managerul IOMC.

Pentru ca la Spitalul "Grigore Alexandrescu" nu aveau locuri libere in sectia de nou-nascuti, medicii l-au trimis pe bebelus la IOMC, astfel ca in 17 ianuarie micutul a fost internat in acest spital. La internare, medicii au constatat ca bebelusul suferea si de enterocolita.

Tatal bebelusului sustine ca medicii galateni au ascuns faptul ca acesta avea o fractura de femur, spunand doar ca este vorba despre o reactie adversa la o injectie facuta copilului dupa nastere.

Ministerul Sanatatii a demarat o ancheta

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii Aurel Nechita, aflat duminica la Spitalul "Sfantul Andrei" din Galati, a declarat, intr-o conferinta de presa, ca o comisie a ministerului verifica de ce medicii de la aceasta unitate nu au diagnosticat fractura bebelusului si de ce nu i-au facut acestuia o radiografie, relateaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, medicul neonatolog a sustinut ca bebelusul a facut o reactie la vaccinul administrat, cu vitamina K, dar nu a negat ca nou-nascutul avea o fractura de femur. In fisa de externare a copilului se mentiona ca acesta avea o tumefiere la coapsa stanga, a aratat sursa citata. Secretarul de stat a mai spus ca reactia la vaccinul cu vitamina K difera de la un caz la altul, dar ca in 90 la suta din situatii copiii nu au nicio reactie.

Concluziile comisiei de ancheta a Ministerului Sanatatii in acest caz vor fi cunoscute in cel mult doua zile, a adaugat secretarul de stat.