Agentia Nationala de Integritate a cerut joi Sectiei Contencios Administrativ si Fiscala Curtii de Apel din Pitesti confiscarea unei parti din averea lui Vasile Voinea, Comisar sef in cadrul Serviciului Permise si Inmatriculari Auto din Pitesti, pe care acesta nu o poate justifica, informeaza un comunicat remis HotNews.ro.

Agentia Nationala de Integritate a cerut confiscarea sumelor de 9.750 euro si de 35.400 ron, a caror provenienta nu poate fi justificata de Vasile Voinea, precum si stabilirea si confiscarea unei cote-parti din averea acestuia, in cuantum de 878.191 ron, pe care de asemenea nu o poate justifica.

ANI precizeaza ca s-a autosesizat din oficiu in legatura cu faptul ca mai multi angajati ai Serviciului Permise din Pitesti au acumulat averi ce depasesc veniturile realizate.

Din verificarile efectuate de ANI, s-a constatat ca valoarea averii dobandite de catre Vasile Voinea, in perioada 1995 - iunie 2008, a depasit veniturile realizate si declarate la organul fiscal in aceeasi perioada, rezultand o diferenta vadita in suma de 878.191 ron, ANI solicitand confiscarea acestei sume.