Virgil Ardelean a anuntat ca a demisionat de la conducerea Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Ardelean a explicat ca si-a prezentat demisia fostului ministru Oprea care insa a refuzat-o. Fostul sef al DGIPI a mai facut si cateva clarificari legate de scandalurile in care a fost vehiculat numele sau.

In finalul declaratiei sale, Ardelean a adresat un mesaj catre clasa politica: "In Politie, servicii secrete si parchete sunt zeci de Vulpi", a afirmat el.

Anuntul survine dupa ce fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a demisionat, marti, atat de la conducerea ministerului, cat si de la cea a filialei PSD din Ilfov, in urma scandalului iscat in partid dupa numirea lui Virgil Ardelean, poreclit "Vulpea", la sefia serviciului secret al MIRA.

Luni, presedintele PSD, Mircea Geoana, anuntase retragerea sprijinului politic pentru Gabriel Oprea si a cerut demisia acestuia din partid. Ulterior, Dan Nica a fost desemnat sa asigure conducerea interimara a Ministerului de Interne.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, amenintase, marti ca, in cazul in care premierul Emil Boc nu il va revoca pe ministrul de Interne, Gabriel Oprea, PSD se va retrage de la guvernare iar "PD-L isi va face guvern cu Oprea".