IML: "Primele analize intaresc ideea decesului prin sinucidere"

Primele analize facute in cadrul autopsiei lui Mircea Stanescu arata ca acesta s-a sinucis, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, directorul Institutului National de Medicina Legala (INML), Dan Dermengiu. "Autopsia este in curs, dar dupa primele analize reiese clar ca toate elementele de autopsie intaresc ideea decesului prin sinucidere", a precizat Dermengiu.

Criminalistii au recoltat probe de la cadavru si de la locul unde a fost gasit mort, iar rezultatele acestora vor fi comparate si cuprinse in raportul final medico-legal in cazul lui Mircea Stanescu. Directorul INML a mai spus ca in prezent criminalistii verifica daca pulberea gasita pe mana lui Mircea Stanescu este aceeasi cu cea de pe tampla, locul unde s-a impuscat. In cadrul autopsiei urmeaza sa fie facute si analize toxicologice.

Prietenii si logodnica audiati de politisti

Ancheta in cazul decesului prin impuscare a fostului deputat Mircea Stanescu a ajuns in faza de audieri. Potrivit anchetatorilor marti este audiata logodnica acestuia si o parte din prietenii sai. Potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei, in momentul in care a fost gasit mort, Mircea Stanescu era imbracat intr-o camasa, iar din primele investigatii rezulta ca glontul a patruns de la stanga la dreapta in zona tamplei. Anchetatorii au mai stabilit ca fostul deputat dormise cu o seara inainte de incident la logodnica sa.