Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, s-a prezentat, miercuri dimineata, la sediul DNA, unde "a fost invitat sa discute despre campania electorala din 2004", potrivit declaratiilor sale. "Atunci cand eu sau PSD avem anumite succese, invitatiile la DNA vin inevitabil", a spus Nastase. "Este aproape la fel ca la tango: cand faci un pas, stii ca partenera ta va face o miscare conform regulamentului", a mai spus liderul social-democrat.

"De data aceasta insa, lucrurile sunt mai complicate, deoarece PSD a obtinut un rezultat mai bun decat era de asteptat, iar eu am obtinut un nou mandat de parlamentar", a spus Nastase, adaugand ca "era de asteptat ca eu sa fiu invitat din nou de prietenii mei de la DNA".

Nastase a precizat ca a fost audiat in legatura cu campania electorala din 2004, spunand insa ca "in alte situatii, as fi reactionat poate cu oarecare revolta". "Lucrurile au intrat insa intr-o anumita rutina", a precizat liderul PSD, considerand ca "aceste invitatii incearca sa introduca o anumita idee in opinia publica".

"Ceea ce este foarte ciudat este ca procurorii, dupa ce au descoperit ca Parlamentul are, conform Constitutiei, un anumit rol in declansarea urmaririi penale, au stabilit ca dimineata, intre orele 6 si 8, nu eram prim-ministru, ci eram presedinte de partid si as fi obtinut niste bani de la Trofeul Calitatii", a spus Nastase.

"Este o chestiune inadmisibila", a precizat Adrian Nastase, adaugand ca nu exista nicio referire la el in aceste dosare.

"Nu inteleg de ce, cand avem lucruri mai importante de facut, trebuie sa otravim opinia publica cu astfel de lucruri", a mai adaugat Nastase.

"N-am dat nicio o declaratie in acest dosar si nu dau nicio declaratie la DNA din principiu", a spus liderul social-democrat.