Asistentul Secretarului General ONU si al Administratorului Programului ONU pentru Dezvoltare face prima vizita la Bucuresti pentru a discuta cu oficialii romani noile prioritati de dezvoltare ale tarii noastre dupa intrarea in UE si pozitionarea in mod strategic a rolului Romaniei de donator emergent in multilateralism si sprijin al altor tari mai putin dezvoltate, se arata intr-un comunicat remis presei de PNUD.

Doamna Kori Udovicki, Asistent al Secretarului-General ONU si al Administratorului Programului ONU pentru Dezvoltare, Director PNUD pentru Europa si Comunitatea Statelor Independente (CIS) a venit miercuri la Bucuresti intr-o vizita oficiala de doua zile pentru a se intalni cu oficiali romani sa discute noile prioritati de dezvoltare ale Romaniei si ale PNUD-ului dupa intrarea Romaniei in UE si schimbarea statutului sau in tara donatoare de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare (ODA).

Doamna Udovicki se va intalni cu cativa dintre principalii parteneri ai PNUD, cum ar fi Agentia Nationala pentru Romi (ANR) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE), inclusiv cu reprezentanti ai proiectului guvernamental pentru dezvoltarea capacitatii pentru furnizarea de Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare. Scopul este pozitionarea in mod strategic a rolului Romaniei de donator emergent in multilateralism si sprijin al altor tari mai putin dezvoltate.

Miercuri, doamna Kori Udovicki il va insoti pe Coordonator Rezident ONU- Reprezentantul Rezident PNUD in Romania la receptia diplomatica ce marcheaza Ziua ONU, la Sala Ronda, Hotel Intercontinental. Cu acest prilej se va vernisa expozitia itineranta "Impreuna pentru 2015".

Aceasta expozitie este menita sa mareasca vizibilitatea programului Romaniei de dezvoltare a capacitatii pentru ODA si contributia Romaniei la Obiectivele de Dezvoltare ale Mileniului, atat pe plan national cat si international. Expozitia a fost lansata in septembrie la Brasov si va calatori in toate centrele universitare din tara pana la sfarsitul anului 2009. In Bucuresti expozitia se va putea vedea la Casa ONU pana pe data de 9 noiembrie.