Un avion Boeing 737 al companiei Tarom a iesit de pe pista aeroportului Ataturk din Istanbul, in conditii de vreme nefavorabila, transmite Realitatea TV. Avionul decolase in aceasta dimineata din Bucuresti, de pe aeroportul international Henri Coanda, numarul zborului fiind 261.

Purtatorul de cuvant al companiei Tarom, Madalin Tudor, a declarat ca nimeni nu a fost ranit in urma incidentului. La bordul aeronavei "Hunedoara" se aflau 83 de pasageri si sapte membri ai echipajului.

Conform informatiilor, aparatul a iesit de pe pista la scurta vreme dupa ce aterizase pe aeroportul din Turcia. Reprezentantul Tarom a afirmat ca avionul a iesit cu roata din fata de pe pista, insa ulterior aparatul a fost tractat la locul de garare. Tudor a declarat ca pasagerii nu au fost evacuati prin procedurile de urgenta.

La vremea incidentului, la Istanbul ploua abundent.

Aparatul implicat in incident trebuia sa decoleze spre Bucuresti miercuri la ora 14:00, insa reprezentantii Tarom sustin ca avionul va pleca spre Romania doar dupa ce va fi verificat si va primi aprobare de zbor. Cursa Istanbul-Bucuresti ar trebui sa aiba la bord circa 60 de pasageri.

In urma cu 10 zile, un alt avion al companiei Tarom care efectua o cursa intre Munchen si Bucuresti a aterizat de urgenta la Viena, dupa ce s-a confruntat cu o problema tehnica. Potrivit informatiilor, aparatul a suferit o depresurizare. Pentru a nu periclita siguranta celor 37 de pasageri, pilotul a decis sa aterizeze pe aeroportul din capitala austriaca.

Nimeni nu a fost ranit in urma incidentului. La bord se aflau, alaturi de pasageri, sase membri ai echipajului.