Salariile de baza pe care le primesc presedintii si inspectorii generali de stat vor fi la nivelul indemnizatiilor de care beneficiaza secretarii de stat, iar cele pentru vicepresedinti, la nivelul indemnizatiilor subsecretarilor de stat, a anuntat marti premierul Tariceanu, citat de NewsIn. Premierul a declarat ca a semnat in acest sens o decizie care intra in vigoare chiar marti, iar prevederile sunt valabile atat pentru institutiile finantate de la buget cat si pentru institutiile finantate integral din venituri proprii.

Mai mult, premierul a declarat ca va semna un memorandum in sedinta de guvern in care se specifica ca secretarii de stat vor avea dreptul sa detina un singur loc in consiliile de administratie, iar salariile din societatile cu capital de stat, fie integral, fie partial, regii autonome etc, vor trebui sa aiba salariile in functie de performantele pe care le realizeaza.

In ceea ce priveste societatile cu capital integral sau majoritar de stat si regiile autonome, Tariceanu a spus ca Executivul intampina dificultati din cauza legislatiei "foarte complicate" care reglementeaza functionarea acestora, cat si din cauza contractelor colective de munca, ale caror prevederi nu pot fi incalcate de o Hotarare emisa de Guvern.

Premierul Tariceanu a convocat ministrii de resort si secretarii de stat, luni dupa-amiaza, la Palatul Victoria, la o intrevedere pe tema salariilor din agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, precum si din societatile comerciale cu capital de stat. In urma intrevederii s-a decis ca salariul sefilor de agentii si autoritati va fi stabilit la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat, iar celelalte salarii din aceste institutii, la nivelul posturilor asimilate din ministere. Scara de salarizare se va baza pe cea a salariilor stabilite in ministere. In ceea ce priveste agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, salarizarea nu va mai fi stabilita prin negocieri in interiorul institutiei, ci pe baza unei grile, informeaza NewsIn.

Sedinta de astazi a Guvernului a fost intrerupta din cauza faptului ca ministrul economiei, Varujan Vosganian, si cel al muncii, Mariana Campeanu, nu au prezentat notele referitoare la salarizarea sefilor de agentii din subordinea Guvernului si grilele de salarii ale angajatilor din aceste institutii. La intalnire au participat ministrul muncii, Mariana Campeanu, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor, Doina Dascalu, seful Cancelariei Primului-Ministru, Dorin Marian, reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor si Muncii.