Incepe anul scolar 2008-2009. Cu realizari, dar si cu lipsuri, primul clopotel va suna cu toate acestea in toata tara. Inceperea scolii, lucrarile edilitare si vremea urata vor ingreuna circulatia in Bucuresti. Autoritatile rutiere atrag atentia ca luni, cel putin in cursul diminetii, este foarte posibil sa apara blocajele in trafic.

Peste trei milioane de elevi incep luni, noul an scolar. Potrivit Biroului de Presa al Ministerului Educatiei, citat de Rador, in acest an, mai mult de 230.000 de boboci de clasa I vor pasi pragul scolii si vor incepe sa desluseasca tainele cartii. Noul an scolar, ce insumeaza 35 de saptamani, se va incheia in data de 13 iunie 2009.

Prima vacanta, cea de iarna, va incepe in 20 decembrie 2008 si se va incheia pe 4 ianuarie 2009. Pe langa binecunoscutele, lapte si corn, elevii vor invata, din acest an, sa manance sanatos, fara prea multe calorii.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a semnat de curand ordinul prin care se stabileste lista alimentelor nerecomandate prescolarilor si scolarilor, in conformitate cu legea, pentru o alimentatie sanatoasa in unitatile de invatamant preuniversitar. Este vorba de alimentele care au un continut ridicat de grasimi, zahar si sare, de cele neambalate sau neetichetate.

Probleme in trafic- cele mai aglomerate intersectii

Pentru a evita ambuteiajele si alte probleme majore in trafic, soferii sunt sfatuiti de politisti sa nu depaseasca masinile ce formeaza coloana oprita la semafor, sa nu blocheze calea de rulare a tramvaielor, sa nu opreasca in locurile unde ar putea impiedica circulatia vehiculelor sau a pietonilor si sa nu intre in intersectiile in care, din cauza aglomeratiei, sunt sanse minime sa poata trece mai departe.

Cele mai solicitate artere in trafic vor fi, ca de obicei, cele care leaga cartierele de centru, cum ar fi, de pillda, Soseaua Colentina, in sectorul 2, sau bulevardele Drumul Taberei si Iuliu Maniu, in sectorul 6.

Probleme ar putea aparea si in zonele unde se desfasoara lucrari edilitare: la Piata Eroii Revolutiei, unde se lucreaza la modernizarea pietii si a pasajului pietonal, in zona Podului Grozavesti, pe bulevardele Banu Manta si I.C. Bratianu, pe Calea Floreasca si la intersectia Calea Floreasca-strada Carpati.

Soferii au fost atentionati, inca de vineri, ca traficul rutier este inchis pe mai multe artere.

Acestea sunt Sos. Grozavesti (pe portiunea cuprinsa intre Splaiul Independentei - Pod Grozavesti si Bd. Iuliu Maniu), Sos. Orhideelor (intre Calea Giulesti si Gara Basarab), str. G-ral Berthelot (intre Str.Popa Tatu si Str. Berzei), Str. Eforie (intre Str. Beldiman si Str. Domnita Anastasia), Str. Ilfov (intre Splaiul Independentei si Str.Marconi), Str.Mihai Voda (intre Calea Victoriei si Str.Ilfov), Str. Valea Oltului (intre Str. Valea Argesului si Prelungirea Ghencea) si pe Strada Ionescu Gion (intre Strada Logofat Udriste si Calea Calarasilor).

Scoli care nu-si pot intampina elevii la inceput de an

In ciuda emotiei cu care elevii asteapta inceperea noului an scolar, guvernantii nu au reusit sa pregateasca toate scolile nici in acest an pentru ca elevii sa reia cursurile in conditii optime. Exista inca unitati care nu pot obtine autorizatiile sanitare, in special in mediul rural, in localitatile care nu au alimentare cu apa sau canalizare.