Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe Mohammad Munaf la 10 de inchisoare cu executare, anunta Realitatea TV. De asemenea, Mohammad Munaf trebuie sa plateasca 2.000.000 de euro daune morale fiecaruia dintre ziaristii Ovidiu Ohanesian, Sorin Miscoci si Marie Jeanne Ion. In acest moment, Munaf se afla in Irak.

Curtea de Apel a respins cererea de expulzare a lui Mohammad Munaf de pe teritoriul statului roman dupa executarea pedepsei. Omar Hayssam si Mohammad Munaf (in lipsa) au fost trimisi in judecata, in 17 octombrie 2005, pentru acte de terorism. Potrivit procurorilor, cei doi ar fi aranjat cu o grupare terorista din Bagdad rapirea jurnalistilor romani Marie Jeanne Ion, Sorin Miscoci si Eduard Ovidiu Ohanesian.

Curtea de Apel Bucuresti a decis pe 13 iunie condamnarea lui Omar Hayssam la 20 de ani de inchisoare in baza Legii privind prevenirea si combaterea terorismului, raportat la articolul 189 Cod Penal privind lipsirea de libertate a unei persoane si la 10 ani interzicerea unor drepturi.