Peste 700 de muncitori romani care lucreaza in Castellon au participat sambata la bursa locurilor de munca pentru romanii din Spania, relateaza NewsIn.

Cei interesati sa se intoarca in Romania au cerut informatii si au completat CV-uri, ei declarand ca salariul minim pentru care ar reveni in tara este de 500 de euro.

"Cei mai multi au vrut sa stie de ce drepturi mai beneficiaza daca se intorc in Romania, dupa o lunga perioada in care au lucrat in Spania. Multi romani din Spania s-au interesat de modul in care isi pot deschide o afacere in Romania cu bani europeni sau cum isi pot transfera afacerile pe care le au deja in Spania.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, Akos Derzsi, a

explicat ca acesta este un moment oportun pentru a-i atrage pe romanii din Spania inapoi in tara, intrucat Castellon, zona unde cei mai multi romani lucreaza in constructii, se afla in regres.

Potrivit secretarului de stat, domeniile cele mai solicitate au fost constructiile si serviciile, iar cererea salariala a fost cuprinsa intre 500 si 1.500 de euro.

La bursa din Spania, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca a venit cu o oferta de peste 8.000 de slujbe, la care s-au adaugat alte 3.000 de locuri de munca oferite de cele sapte firme de constructii participante.

Ministerul Muncii si ANOFM au organizat, in luna februarie, la Roma, prima bursa a locurilor de munca pentru romanii din Italia care vor sa se intoarca in Romania.

Aceasta a fost prima actiune dintr-o strategie aprobata de Guvernul roman, prin care incearca sa-i convinga pe romanii care muncesc in strainatate sa se intoarca in tara, pentru a acoperi deficitul de muncitori existent pe piata interna.