Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban (USR), şi-a reafirmat, joi, dorinţa de a organiza un referendum local pe tema amenajării unui parc pe fosta platformă industrială IUS - Lubrifin, idee lansată pentru prima dată în urmă cu două luni, informează Agerpres.

Primarul Brașovului, Allen ColibanFoto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Conform edilului, referendumul ar putea fi organizat la aceeaşi dată cu alegerile europarlamentare şi locale, pentru a se face economie la buget.

„În conformitate cu legislaţia în vigoare, odată cu alegerile locale şi cele europarlamentare, am putea organiza un astfel de referendum. Costurile de organizare ar fi minime, dat fiind faptul că există deja infrastructura pentru secţiile de vot. Organizarea referendumului trebuie mai întâi să fie aprobată de către Consiliul Local, potrivit legii, de aceea voi convoca o şedinţă extraordinară săptămâna viitoare. Cred că este singurul mod în care putem să ducem proiectul mai departe (...) Este absolut normal să întrebăm direct comunitatea cu privire la acest proiect”, a declarat Coliban.

El a făcut această afirmaţie în timpul unei dezbateri ad-hoc care a avut loc în condiţiile în care şedinţa de îndată de joi a Consiliului Local Braşov nu a putut avea loc în lipsa cvorumului, iar un proiect legat de acest subiect era printre subiectele de pe ordinea de zi.

Proiectul de reconversie a fostei platforme industriale IUS este unul dintre cele mai importante proiecte de amenajare a unor parcuri demarate de administraţia USR a Braşovului, fiind vorba de 9 hectare, într-o zonă relativ centrală a oraşului.

În cazul acestui proiect a fost deja realizată documentaţia premergătoare derulării investiţiei, însă o problemă o reprezintă terenul, care nu este în proprietatea municipalităţii.

Pentru a le prezenta braşovenilor proiectul, primarul Allen Coliban a organizat, în 12 martie, o consultare publică.