Administratia pentru Supravegherea Animalelor a intervenit miercuri, la solicitarea Politiei si a SPP, pentru a indeparta cainii vagabonzi din zona Teatrului National, Muzeului Satului si de pe strada Tudor Arghezi, locuri aflate pe traseul summit-ului NATO. Masurile au fost luate dupa ce mai multi caini vagabonzi au fost vazuti dimineata chiar pe culoarul unic si in alte cateva zone aflate pe traseul delegatiilor participante la summitul NATO.

Directorul Administratia pentru Supravegherea Animalelor, Simona Panaitescu, a declarat ca pentru actiunile din timpul desfasurarii summit-ului, sunt pregatite sase echipaje de hingheri, care intervin pentru prinderea cainilor vagabonzi care pot perturba desfasurarea reuniunii de la Bucuresti, relateaza NewsIn.

"Noi am ridicat multi caini de pe traseu, din zona aeroporturilor si a hotelurilor, dar nu avem cum sa-i oprim sa migrezeze dintr-un loc in altul si sa ajunga in locurile prin care trec coloanele oficiale" a precizat Simona Panaitescu.

Edilii Capitalei anuntasera, inca din 25 martie, ca au luat cainii vagabonzi de pe traseul Summit-ului NATO.

Cainii stransi in ultimele doua saptamani au fost inghesuiti in adaposturile municipalitatii. Totusi, nu s-a putut estima cati caini au fost dusi in adaposturi si nici cati au ramas pe strazile Capitalei.