Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso, a declarat ca salariatii de la Nokia ar putea primi ajutoare din partea Uniunii Europene, noteaza EUbussiness. Intr-un interviu acordat revistei germane Wirtschaftswoche, responsabilul european a explicat ca banii vor proveni din fondurile sociale si de globalizare ale Uniunii Europene.

'Pot sa inteleg socul cetatenilor din Bochum", a adaugat Barroso, referindu-se la cei 2.300 de salariati germani care isi vor pierde locurile de munca. Mai mult, Barroso a spus ca decizia companiei Nokia nu contravine legislatiei europene. El a adaugat ca aloca fonduri structurale in regiunile mai putin dezvoltate, inclusiv in Germania.

Totodata, Barroso a negat faptul ca noua fabrica Nokia din Romania a fost subventionata de Uniunea Europeana. El a raspuns, astfel, acuzatiilor formulate de politicienii germani, care au declarat ca Romania ar fi beneficiat de fonduri europene, in detrimentul Germaniei.

De altfel, la finalul saptamanii trecute, premierul landului Renania de Nord-Vestfalia, Jürgen Rüttgers, declarase ca nu crede ca muncitorii romani sunt "mai flexibili, mai harnici şi mai cinstiţi" decat angajatii fabricii Nokia din Bochum, in timp ce ministrul finantelor german, Peer Steinbrueck, considera ca Nokia practica un "capitalim nomad", care risca sa ii strice reputatia.

Intre timp, in Bochum este anuntata pentru marti o manifestatie de protest de mare amploare fata de inchiderea fabricii Nokia din aceasta localitate.