Presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, este asteptat la Cairo pentru o intalnire cu seful statului egiptean, Abdel Fattah Al-Sisi, pe tema controversatei decizii americane de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului, a anuntat duminica presedintia egipteana.

Abdel Fattah Al-Sisi "l-a invitat pe presedintele Mahmoud Abbas la un summit bilateral de consultari, luni, la Cairo, pentru a discuta despre evolutiile legate de recunoasterea de Statele Unite a Ierusalimului drept capitala a Israelului", a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei egiptene, Bassam Radi, scrie Agerpres, citand AFP.

Cei doi lideri urmeaza sa examineze modalitatile de a face fata "acestei crize astfel incat sa se pastreze dreptul legitim al poporului palestinian de a-si stabili statul independent cu Ierusalimul de Est drept capitala".

Agentia palestiniana de presa Wafa a informat ca Abdel Fattah Al-Sisi si Mahmoud Abbas au discutat duminica la telefon si au convenit "sa continue consultarile asupra evolutiei evenimentelor legate de decizia administratiei americane privind Ierusalimul".

Zeci de mii de persoane au manifestat din nou duminica in teritoriile palestiniene si in mai multe tari arabe si musulmane pentru a protesta fata de decizia anuntata miercuri de Donald Trump de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.