Premierul Mihai Tudose a declarat sambata seara, la finalul intalnirii avute cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, ca autoritatile sunt pregatite sa faca fata provocarilor iernii, precizand ca a cerut Politiei sa isi ia rolul in serios, in special pe cel de prevenire in cazul circulatiei rutiere, scrie Agerpres.

Mihai TudoseFoto: Agerpres

"Se strica vremea si este clar, intram in decembrie, de acum acestea sunt fenomenele meteorologice care ne asteapta si am venit sa discut, fiind anuntat ca exista si o pregatire la Ministerul de Interne pe acest subiect, sa vad despre ce este vorba si cat de bine pregatiti sunt. Si sunt", a precizat Tudose.

El a adaugat ca a solicitat Politiei sa isi ia rolul in serios, si anume de prevenire in special in cazul circulatiei rutiere.

"Am rugat Politia sa isi ia in serios rolul, daca nu si l-a luat pana acum, de prevenire in special pe circulatia rutiera, fiindca e preferabil sa inchidem un drum pana cand il deszapezeste, decat sa ne chinuim sa scoatem de prin nameti si nu stim nici pe cine sa cautam", a aratat prim-ministrul Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose a revenit sambata dupa-amiaza la Bucuresti, dupa vizita efectuata la Belgrad unde a participat la reuniunea cvadrilaterala Romania - Bulgaria - Serbia - Grecia. Potrivit unor surse guvernamentale citate de Agerpres, de la Aeroportul Otopeni premierul a mers la sediul Ministerului Afacerilor Interne la o discutie cu conducerea MAI, pentru a vedea daca "autoritatile, prefectii sunt pregatiti pentru iarna".