Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ''Horea'' al judetului Mures si Serviciul Salvamont Salvaspeo au desfasurat, vineri dimineata, o operatiune de salvare a patru tineri din Republica Moldova, care au ramas inzapeziti cu masinile in Muntii Gurghiului, informeaza Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Mures, maior Cristian Virag, cei patru tineri, cu varste intre 20 si 24 de ani, au anuntat, la ora 4,00, faptul ca au ramas inzapeziti pe DC 135 C, drum comunal pietruit ce face legatura intre judetele Mures si Harghita, prin muntii Gurghiului, pe care au ajuns la indicatiile GPS-ului.

Mr. Virag a spus ca cei patru aveau masini de teren si au ramas inzapeziti in locul denumit Bafta, in apropierea unei cabane a Directiei Silvice Mures, padurarii din zona acordandu-le sprijin pana la sosirea pompierilor, pentru a ajunge in zona practicabila a drumului. Tinerii si-au continuat apoi calatoria prin Muntii Gurghiului, fara a necesita ingrijiri medicale.

La operatiune au participat patru angajati ai ISU Mures, cu o masina de teren si o autosenilata, trei angajati ai Serviciului Salvamont, angajati ai Directiei Silvice Mures si SVSU Ibanesti.