Incendiul in urma caruia o fetita de sase ani a murit arsa de vie la inceputul lunii septembrie, izbucnit intr-o rulota parcata pe un bulevard din municipiul Constanta, s-a produs dupa ce tatal ei a pus din greseala benzina pe foc in loc de apa, in timp ce pregatea masa. Barbatul a fost grav ranit in urma evenimentului si a murit dupa cateva zile, relateaza News.ro.

Potrivit reprezentantilor Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, expertul desemnat sa afle ce anume a provocat incendiul a stabilit ca barbatul a incurcat sticlele in timp ce pregatea masa si, in loc sa toarne apa peste o oala aflata pe aragaz, a turnat benzina. In acel moment, atat el, cat si fetita lui in varsta de sase ani au fost cuprinsi de flacari. Copilului nu a mai putut fi salvat si a ars de viu.

Barbatul a reusit sa iasa afara, cu arsuri grave pe corp. De asemenea, au reusit sa se salveze sotia sa si celalalt copil al lor.

Procurorii spun, insa, ca ancheta nu este inca finalizata, urmand sa mai fi audiata mama copiilor, dar si alti martori ai evenimentului.

Expertiza a inlaturat insa celelalte variante luate in calcul la momentul producerii incendiului si anume o defectiune la instalatia electrica sau scapari de gaze.

In 3 septembrie, pompierii au fost solicitati sa intervina la un incendiu izbucnit la o rulota parcata pe Bulevardul Mamaia din municipiul Constanta. In momentul in care echipele de interventie au ajuns la fata locului, o fetita in varsta de sase ani a murit, fiind gasita carbonizata. Parintii fetei si celalalt copil al lor, un baiat de sapte ani, au fost transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Cadrele medicale au stabilit ca barbatul avea arsuri pe 90% din suprafata corpului, iar femeia, in varsta de 30 de ani, fusese diagnosticata cu arsuri pe 25% din suprafata corpului. Copilul de sapte ani nu a necesitat internare. Cele doua persoane grav ranite au fost transferate la Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar Arseni" din Bucuresti, unde dupa cateva zile barbatul a decedat.