Fostul patron al OTV Dan Diaconescu - incarcerat in martie 2015 dupa ce a fost condamnat la cinci ani si jumatate de inchisoare pentru santaj - a fost pus in libertate, miercuri seara, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis definitiv eliberarea sa conditionata, scrie News.ro.

In fata penitenciarului, Dan Diaconescu le-a transmis jurnalistilor si celor care il asteptau: "Daca vreti sa vedeti cum e in puscarie, faceti-va televiziuni de succes si partide de succes!".

Tribunalul a respins contestatia procurorilor la precedenta decizie a Judecatoriei sectorului 4.

"Admite propunerea de liberare conditionata privind pe petentul condamnat Diaconescu Dan Cristian. Dispune liberarea conditionata a condamnatului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei inchisorii emis de Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti (...) Masura dispusa se comunica administratiei locului de detinere a inculpatului", este decizia pronuntata de magistratii Judecatoriei Sectorului 4 .

Fostul patron al OTV a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava.

Dan Diaconescu a fost incarcerat in martie 2015, dupa ce a fost condamnat la 5 ani si 6 luni de inchisoare pentru santaj. Dan Diaconescu a castigat 200 de zile pentru ca a lucrat in penitenciar si alte 150 de zile dupa ce a scris cinci carti.