China si-a exprimat “profunda ingrijorare" dupa ce Coreea de Nord a testat ceea ce pare a fi fost o racheta balistica intercontinentala, ce a aterizat aproape de Japonia, transmite Reuters.

Kim Jong Un la un test cu rachetaFoto: rodong.rep.kp

China spera ca toate partile vor actiona cu retinere pentru a mentine pacea si stabilitatea, a declarat Geng Shuang, purtator de cuvant al ministerului de externe de la Beijing.

Coreea de Nord a afirmat miercuri ca si-a indeplinit obiectivul, de a deveni un stat nuclear, dupa ce a testat cu succes o noua racheta intercontinentala care pune in raza sa de actiune "intreg continentul american".

Premierul japonez, Shinzo Abe, a calificat drept un "act violent" care "nu poate fi tolerat"tirul cu racheta efectuat in primele ore ale zilei de miercuri de Coreea de Nord si a lansat un apel la o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU.

Presedintele american, Donald Trump, a lansat un avertisment serios Coreii de Nord care a efectuat un tir cu o racheta balistica intercontinentala sia promis ca "ne vom ocupa de asta".