Cele 762 de kilograme de ciuperci stricate care au fost confiscate vineri dupa amiaza de politia rutiera din Ovada in apropierea localitatii Belforte din Italia, proveneau din Romania si trebuiau sa ajunga in Spania, potrivit Rador care citeaza La Stampa.

In timp ce patrula de serviciu care a oprit pentru un control de rutina camionul care le transporta verifica documentele, agentii au simtit un miros foarte urat care provenea din remorca vehicolului, miros datorat faptului ca ciupercile au fost prost conservate, erau umede si aproape putrede, asa cum au constatat ulterior expertii in micologie ai Unitatii Sanitare Locale.

Avand in vedere ca ciupercile nu mai puteau fi vandute in magazine fiind daunatoare sanatatii, intregul lot a fost sechestrat si destinat distrugerii, in timp ce soferul roman al vehiculului a fost amendat pentru "inadecvarea modalitatii de transport si imposibilitatea identificarii si verificarii provenientei produselor alimentare".

In plus, acesta a fost dat in judecata pentru port ilegal de pentru arme, deoarece la bordul vehicolului a fost gasit un cutit cu o lama de 18 cm.