Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a spus ca sunt foarte multe cazuri de sclavie la fermele agricole din sudul Italiei, iar romanii s-ar putea intoarce in tara pentru ca statul roman le-ar putea oferi oricand locuri de munca. Vasilescu a declarat acestea in contextul in care, spune ea, sunt 3 milioane de romani plecati in strainatate, iar Romania incepe sa aiba probleme cu forta de munca.

Olguta VasilescuFoto: Captura Antena 3

“Ii descopera carabinierii din cand in cand, sunt foarte multe cazuri la fermele agricole. Situatia este gestionata de Ministerul romanilor de pretutindeni. Cu certitudine putem sa ii primim oricand si sa le oferim locuri de munca”, a spus ministrul Muncii, care subliniaza ca datele ara ca sunt 3 milioane in afara granitelor.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a mai spus ca incepem sa avem o mare problema cu lipsa soferilor de camion, din cauza ca multi pleaca in UE, pentru salarii mai mari.

Principalele meserii in care s-a inregistrat un numar semnificativ de locuri vacante au fost de muncitor necalificat montarea pieselor, muncitor necalificat confectii, lucrator comercial, manipulant marfuri, agent de securitate, iar potrivit ministrului Muncii incepem sa avem o problemea mare cu soferii de camion.

De asemenea, mai exista o lipsa de lacatusi, sudori, dulgheri