​Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca a discutat cu presedintele ucrainean Petro Poroshenko despre legea invatamantului din tara vecina care afecteaza dreptul la educatie in limba materna a minoritatilor si ca el crede ca "vom avea o evolutie spre solutionare".

Foto:

"In aceasta chestiune am spus presedintelui Porosheko ca pentru noi tema este extrem de importanta si ca trebuie sa gasim o solutie", a declarat seful statului, care participa vineri, la Bruxelles, la summitul Parteneriatului Estic.

"Mi-a promis ca va tine cont de toate recomandarile care vor veni de la Comisia de la Venetia", a adaugat Klaus Iohannis.

Presedintele roman a anuntat la inceputul lunii octombrie ca si-a contramandat vizita la Kiev, unde va merge dupa ce va fi rezolvata problema invatamantului pentru minoritatea romana.

"Am amanat vizita pentru a arata ca este o chestiune grava pentru noi", a declarat vineri Iohannis.

"Sa nu-si imagineze cineva ca facem pe suparatii si nu mai vorbim", a adaugat seful statului, explicand ca aceasta tema este atat de importanta pentru noi incat alte chestiuni au fost puse in stand-by pana cand va fi rezolvata problema educatiei in limba materna a minoritatii romane din Ucraina