Coloane de camioane de pana la 15 kilometri se inregistreaza, marti, la iesirea din tara prin vama Nadlac II, soferii asteptand peste patru ore pentru controlul documentelor. Probleme se inregistreaza si la Vama Bors, dar si la alte puncte de trecere a frontierei, din cauza unor restrictii impuse de Ungaria pentru traficul de mare tonaj, informeaza news.ro.

Soferii de camioane asteapta, marti, peste patru ore pentru controlul documentelor la iesirea din tara prin Nadlac II si Bors, unde s-au format coloane de TIR-uri de pana la 15 kilometri, in primul caz, si de 10 kilometri in cazul Bors.

Purtatorii de cuvand ai Politiilor de Frontiera Arad si Bihor au declarat, pentru News.ro, ca Ungaria a impus, luni, o restrictie pentru traficul greu, pentru ca a fost sarbatoare nationala, marcandu-se inceputul revolutiei din 1956. In aceste conditii, nu s-a permis intrarea in tara a vehiculelor mai grele de 7,5 tone pana la ora 23,00 (ora Romaniei).

La momentul ridicarii restrictiei, sute de camioane asteptau la granita. De la ora 23 si pana marti la ora 11,00 au fost verificate 2.050 de TIR-uri la Nadlac II (autostrada pan-europeana) si peste 800 la Bors.

La Nadlac II, sunt verificate aproximativ 190 de camioane pe ora, fiind folosite patru artere de iesire din Romania, adica dublu fata de zilele obisnuite. La Bors sunt verificate 75 de vehicule pe ora.

Coloane de camioane se inregistreaza si la PTF Petea, in Satu Mare, unde controlul se face pe doua artere de iesire din tara si se asteapta cel putin trei ore.