Regele Mihai I al Romaniei implineste miercuri 96 de ani si va fi sarbatorit de Familia Regala printr-o serie de evenimente, anunta secretariatul regal, citat de News.ro.

Regele Mihai (foto arhiva)Foto: casa-regala.blogspot.ro

In numele Regelui Mihai I, Principesa Margareta, Custodele Coroanei, va decora, in Sala Tronului a Palatului Regal din Bucuresti, miercuri, de la ora 17.00, o serie de personalitati si colaboratori ai Casei Majestatii Sale Regelui, din tara si de peste hotare. Alaturi de Principesa Mostenitoare se vor afla Principele Radu si Principesa Maria.

De asemenea, cu ocazia zilei de nastere a Majestatii Sale Regelui, in prezenta Altetelor Lor Regale Principesa Mostenitoare Margareta, Principele Radu si Principesa Maria, Ateneul Roman va gazdui, in aceeasi seara, incepand cu ora 19.00, cea de-a zece editie a concertului anual de binefacere organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei.

Concertul va fi oferit de violonistul Remus Azoitei, pianista Alexandra Dariescu si tenorul Teodor Ilincai, alaturi de Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Fondurile obtinute in urma concertului vor fi folosite in beneficiul programului Tinere Talente, prin intermediul caruia Fundatia ofera burse de studiu tinerilor artisti aflati in situatii materiale dificile.

Anul acesta Fundatia Principesa Margareta a Romaniei aniverseaza zece ani dedicati tinerelor talente, trei sute de burse oferite si peste 1,2 miilioane de euro investiti in viitorul cultural al Romaniei.