Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau doresc sa calatoreasca in Republica Franceza ca autoritatile locale vor mentine pana pe 30 aprilie 2018 controalele la frontiere, facand cunoscuta ''persistenta'' amenintarii teroriste.

Controalele la frontiere au fost restabilite conform dispozitiilor articolelor 25 si 27 din Codul frontierelor Schengen, dupa atentatele care au avut loc la Paris in 13 noiembrie 2015, scrie un comunicat de presa al MAE, citat de Agerpres.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Paris: +33147052966 si +33147052755, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Paris: +33680713729.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://paris.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia ''Calatoreste in siguranta'' (disponibila gratuit in ''App Store'' si ''Google Play''), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.