Presedintele Klaus Iohannis participa, sambata, in judetul Alba, la inaugurarea celui mai modern resort de golf din Romania, dupa o investitie privata de 15 milioane de euro realizata de Ioan Popa, detinatorul companiei Transavia. "In acest domeniu reusiti sa puneti Romania pe harta mondiala", a declarat seful statului, transmitand felicitari celor care au investit "intr-o facilitate publica, ce nu este destinata profitului", potrivit News.ro.

Klaus Iohannis, la inaugurarea terenului de golf din AlbaFoto: News.ro

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, sambata la pranz, in localitatea Teleac, din comuna Ciugud, judetul Alba, pentru a participa la inaugurarea celui mai modern resort de golf din Romania.

"Ati reusit sa realizati o investitie unica in Romania. Este unica din cel putin doua puncte de vedere. Sunteti un om de afaceri, domnule Popa, de succes, ati construit o afacere romaneasca de succes si ati facut investitia din fonduri proprii. Este un model pentru felul in care un om de afaceri din Romania, cu o afacere romaneasca, poate sa investeaasca intr-o facilitate publica, ce nu este destinata profitului. Este un teren de golf, zona de cazare, zona de relaxare, un resort", a declarat seful statului.

Acesta a precizat ca prin investitia respectiva, Romania a fost pusa "pe harta mondiala".

"In al doilea rand acest teren de golf este realizat cu foarte, foarta multa truda, dupa un plan pe care-l gasesc extraordinar de bun si care se datoreaza, in cea mai mare masura, domnului Popa, un teren care pentru foarte muti ani va pune golful in Romania pe o cu totul si cu totul noua treapta. Prin aceasta treapta, Romania ajunge, realmente, pe harta golfului mondial. Va felicit domnule Popa fiindca nu ati precupetit niciun efort, ati facut o investitie mare, iar in acest domeniu reutiti sa puneti Romania pe harta mondiala. Felicitari si succes", a mai spus Iohannis.

La eveniment participa zeci de politicieni si oameni de afaceri. Sunt prezenti, printre altii Ioan Rus si Vasile Dancu.

Noul club de golf a fost construit in localitatea Teleac, comuna Ciugud, judetul Alba, avand o suprafata de 62 de hectare, dupa o investitie cifrata la 15 milioane de euro.

Lucrarile au durat aproximativ doi ani, terenul de golf urmand sa fie deschis jucatorilor, in primavara anului viitor.

Principala atractie a complexului este terenul de golf, cu o suprafata de 56 hectare, pe care se desfasoara cele 18 parcursuri, fiind cel mai mare teren de golf din tara noastra. Proiectul din localitatea Teleac isi propune sa asigure dezvoltarea golfului in Romania, un sport foarte practicat in tarile occidentale si cu oportunitati de crestere si in tara noastra. O premiera este reprezentata de faptul ca terenul de golf va avea cel mai lung parcurs din Europa - PAR 6, de 735 de metri.