Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Hotarare care prevede ca minerii raniti si familiile minerilor care si-au pierdut viata in tragicul accident care a avut loc in Exploatarea Miniera Lupeni, judetul Hunedoara, in 5 octombrie 2017, vor primi ajutoare de urgenta. Ajutoarele de urgenta sunt in suma totala de 55.000 de lei pentru sprijinirea a patru familii.

Pentru familiile celor doi mineri decedati vor fi acordate ajutoare de urgenta in suma de 20.000 lei, fiecare, pentru minerul ranit care a necesitat spitalizare este alocata suma de 10.000 lei, iar pentru persoana ranita care nu a necesitat spitalizare, 5000 de lei.

Anchetele sociale au fost efectuate de catre Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala Hunedoara. Din aceasta analiza, rezulta ca atat familiile minerilor decedati, cat si a celor raniti, au nevoie de sprijin pentru depasirea situatiei provocata de accidentul grav produs la Exploatarea Miniera Lupeni.

Actul normativ a fost pregatit si promovat in colaborare de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si Ministerul Energiei.