O profesoara de matematica de la scoala Lipia, comuna buzoiana Merei, va fi cercetata disciplinar dupa ce joi, de Ziua Educatiei, a lovit un elev, a anuntat vineri conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Buzau, relateaza Agerpres.

Pe numele profesoarei, Politia a deschis un dosar penal pentru purtare abuziva.

"Un inspector din cadrul ISJ Buzau a mers vineri la scoala din Lipia pentru a se interesa de acest caz, doamna profesoara a recunoscut ca i-a dat doua palme elevului, motiv pentru care ar putea fi sanctionata de Comisia de Disciplina a scolii. Conform Legii educatiei, sanctiunea porneste de la un simplu avertisment si poate ajunge pana la desfacerea contractului de munca", a declarat, pentru Agerpres, seful ISJ Buzau, Florina Stoian.

Potrivit sursei citate, politia a deschis la randul sau o ancheta in acest caz.

"Ancheta Politiei este foarte importanta, caci elevul a stat la scoala inca doua ore si a facut fotografii cu colegii de Ziua educatiei, iar dupa ce s-a dus acasa familia a chemat Ambulanta si a fost dus la spital", a mai declarat sursa citata.

La randul sau, Laura Minea, de la Biroul de presa al IPJ Buzau, a precizat, pentru Agerpres, ca in urma sesizarii primite din partea familiei elevului, s-a intocmit dosar penal pentru purtare abuziva, iar politistii cerceteaza toate aspectele de ordin penal.