Satui sa astepte dupa aprobarea Ministerului Culturii pentru minime renovari la cladirea Operei Nationale care e monument istoric, mai multi oameni de afaceri din Cluj au pus la bataie mai bine de 10.000 de euro pentru ca in culise sa nu mai arate ca in puscaria de la Gherla, dupa cum spune managerul institutiei de cultura, Florin Estefan, scrie Actual de Cluj.

Cladriea Operei Nationale din Cluj-Napoca, in care functioneaza si Teatrul National, are mai bine de o suta de ani de cand a fost ridicata, e deci monument istoric iar lucrari de renovare nu pot fi facute fara aprobarea ministerului - cu exceptia zonei din spatele scenei. Asa s-a intamplat si in ultima luna, cand costurile cu lucrarile de reparatii s-au ridicat la 55.000 de lei, adica peste 10.000 euro.

anii vin de la primul club de sustinere a Operei, Pro Opera Transilvana, al carui presedinte e directorul unei firme de IT din Cluj, NTT Data, Daniel Metz, iar alti membri fondatori sunt directorul companiei de audit Darian DRS, Adrian Crivii, rectorul USAMV Cornel Catoi si medicul Razvan Rimbasiu. "Aratam ca in puscaria de la Gherla acolo", spune directorul Florin Estefan. "Am zugravit anul trecut o parte, anul asta nu stiam cum sa rezolv cealalta. Dumneavoastra nu vedeti, e partea din spate, dar vad dirijori, solisti, si fac diferente. In sfarsit e alb, curat, e cu lumina. S-a dat jos huma de pe pereti, vopseaua in ulei, s-a gletuit, s-a dat cu lavabil, s-au pus plafoniere LED, pentru ca ISU ne cere sa schimbam tot ce se poate schimba pe aceasta tehnologie. E cadirea cum e, avizele de incendiu sunt cum sunt, trebuie sa ne ferim cat putem de incandescenta".

Citeste restul articolului pe Actual de Cluj