Ministerul de Interne al Republicii Moldova a anuntat marti ca a anihilat o retea care furniza ilegal servicii de redobandire a cetateniei romane, in care ar fi implicati si doi functionari din Ministerul Justitiei de la Bucuresti, relateaza NewsIn.

Potrivit oficialului moldovean, 135 de persoane si-ar fi redobandit cetatenia romana pe aceasta cale, iar documentele a peste 560 de persoane sunt in curs de examinare.

In schimbul serviciilor, membrii retelei primeau de la cetateni intre 150 si 300 de euro, in functie de urgenta solicitarilor pentru examinarea cazurilor.

In acest caz ar fi fost implicati si doi functionari din cadrul Ministerului Justitiei de la Bucuresti, iar dosarele celor doi au fost expediate instantelor de la Bucuresti prin intermediul Procuraturii Generale.

In replica, secretarul de stat din Ministerul roman al Justitiei, Gheorghe Mocuta, a declarat ca deocamdata "nimeni nu a prezentat nici un suport pentru acuzele" aduse de autoritatile de la Chisinau. "Deocamdata sunt doar declaratii. Nimeni nu va ascunde ceva in cazul in care va exista un suport pentru astfel de afirmatii", a spus Mocuta.

Declaratiile de acum apartin aceluiasi oficial moldovean, Valentin Zubic, care declara in vara anului trecut, ca un diplomat de rang inalt din cadrul Ambasadei Romaniei la Chisinau este suspectat de coruptie, dupa ce ar fi primit mita pentru a facilita acordarea vizelor cetatenilor moldoveni intr-un timp mai scurt.

Anuntul a declansat la momentul respectiv un adevarat scandal diplomatic intre Bucuresti si Chisinau, iar diplomatul, respectiv fostul sef al sectiei consulare de la Chisinau, a fost rechemat de la post.