Consiliul pentru Studierea Arhivelor Securitatii a anuntat ca dosarul senatorului Norica Nicolai nu va fi reverificat, transmite Realitatea TV. Cazul Nicolai este inchis: "Nu putem sa dam verdicte in fiecare zi, ce suntem noi, papagali?", a declarat Mircea Dinescu, membru in colegiul CNSAS. Reactia vine dupa ce presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a cerut SRI si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei.

Cazimir Ionescu, membru al CNSAS e explicat ca: "Legea prevede ca noi suntem obligati sa reluam orice caz in masura in care apar documente noi. Doamna Norica Nicolai a trecut prin toate legislaturile si a fost verificata de cinci, sase ori. Are decizie emisa in 2006 si are decizie din 2007, care confirma decizia din 2006.

CNSAS-ul nu are niciun document in ceea ce o priveste si nu a obtinut de la niciuna dintre institutiile detinatoare de arhive raspuns ca ar detine vreun document. Deci, problema depaseste in acest moment posibilitatea CNSAS-ului de a da orice fel de raspuns.

Poate ca in perspectiva, din dosare colaterale pot aparea alte informatii, dar deocamdata CNSAS-ul nu poate sa dea alt raspuns decat ca nu detine alt document in ceea ce priveste Norica Nicolai", a declarat Cazimir Ionescu.