Premierul Mihai Tudose le-a promis sindicalistilor ca majorarea de pana la 15% va fi acordata si personalului din penitenciare, arata un comunciat al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, facut public dupa intalnirea de la Guvern.

Sindicalistii mai spus ca au obtinut acordul pentru modificarea "in profunzime" a statutui agentilor si ofiterilor din penitenciare, inclusiv in ceea ce priveste adoptarea denumirii de politisti de penitenciare.

Sindicatele reprezentative din sistemul penitenciar s-au intalnit azi 10 august 2017 la ora 11.00 cu prim-ministrul Mihai Tudose pentru a discuta solutii pentru problemele din penitenciare. La intalnire a participat si ministrul justitiei, domnul Tudorel Toader.

Prim-ministrul Mihai Tudose a fost informat cu privire la problemele din penitenciare, in principal discutandu-se solutii pentru eliminarea discriminarii salariale a angajatilor din penitenciare, suplimentarea numarului de functii pentru sistemul administratiei penitenciare si modificarea statutului agentilor si ofiterilor de penitenciare.