O furtuna care a durat aproximativ zece minute a provocat pagube importante in Arad si a ranit zece persoane, vineri dupa-amiaza, transmite news.ro. Vijelia a smuls acoperisuri de pe case din tot judetul, a rupt sute de copaci si a provocat rasturnarea unor vechicule, in timp ce zece muncitori de la o fabrica au fost raniti de o usa din sticla smulsa din balamale.

Furtuna a afectat municipiul Arad si mai multe localitati din imprejurimi, provocand ranirea a zece angajati ai unei fabrici.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, cei zece angajati au fost raniti de o usa de mari dimensiuni, din sticla, in momentul in care aceasta a fost smulsa din balamale. Sticla sparta le-a produs victimelor taieturi pe corp.

Echipaje cu medici ale Serviciului Judetean de Ambulanta si SMURD i-au preluat pe raniti si i-au transportat la spital.

Reprezentantii Spitalului Judetean spun ca au preluat ranitii, iar unii sunt in stare grava, dar stabila, cu rani profunde. Doi dintre raniti, care au fost loviti violent de usa smulsa de vant, au fracturi.

Vijelia a distrus acoperisurile a numeroase cladiri din Arad si alte localitati apropiate, iar sute de copaci au fost rupti, cazand pe sosele, pe case si autoturisme parcate. Circulatia a fost ingreunata si pe DN7 Arad-Deva, DN 69 Arad - Timisoara si pe drumuri judetene, din cauza copacilor cazuti pe partea carosabila.

De asemenea, pe autostrada Arad - Timisoara au fost inregistrate incidente in trafic, respectiv doua automarfare s-au rasturnat in zona municipiului Arad, fara a se bloca traficul complet.

La iesirea din Arad, unde exista o fabrica de ampora pentru constructii, vijelia a produs pagube, ridicand in aer baxuri cu ampora care fusesera depozitate in curte si care au fost aruncate in camp.

Furtuna a rupt numeroase indicatoare rutiere pe drumurile nationale si judetene din Arad, a distrus panouri publicitare si a provocat intreruperi in furnizarea energiei electrice in mai multe locuri din judet.

Echipe ale ISU Arad sunt solicitate, prin numarul de urgente 112, sa intervina in mai multe zone, iar autoritatile continua sa inventarieze probleme semnalate de primariile din judet.