Evaluare Nationala 2017. 97,33% dintre absolventii clasei a VIII-a care s-au inscris la proba de Limba romana au participat la examen

de N.O.     HotNews.ro
Marţi, 20 iunie 2017, 19:08 Actualitate | Esenţial

Aproximativ 141 de mii de absolventi ai clasei a VIII-a dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi la proba scrisa la Limba si literatura romana din cadrul Evaluarii Nationale s-au prezentat luni la examen. Patru candidati au fost eliminat pentru tentativa de frauda. 

Luni, 19 iunie, la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, proba de Limba şi literatura română, dintre cei 144.928 de candidaţi înscrişi, au fost prezenţi 141.104 (97,33%), potrivit unui comunicat al mInisterului Educatiei.

“Au absentat 3.824 de candidați (2,67%), în timp ce 4 candidați au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă. Lucrările acestora au fost notate cu 1”, arata sursa citata.

Pe 21 iunie va avea loc proba scrisa la Matematica, pe 22 iunie se va desfasura proba la Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale.

Rezultatele vor fi afisate pe 26 iunie pana la ora 16.00, iar contestatiile vor putea fi depuse in aceeasi zi intre orele 16.00 si 20.00.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În conformitate cu prevederile metodologice, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota inițială se poate modifica, după caz, prin creștere sau descreștere, prin nota acordată la contestații.” 

Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestații este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

Reamintim că media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală la Evaluarea Naţională (reprezentând 80%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (reprezentând 20%).


Citeste mai multe despre   2127 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri