Nicolae Capra, unul dintre finantatorii clubului Petrolul Ploiesti, a declarat luni in fata judecatorilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie ca banii dati ca mita fostului primar al Ploiestiului Iulian Badescu au fost imprumutati de fratele lui de la camatari, transmtie Agerpres.

Nicolae Capra a fost audiat in calitate de martor in dosarul in care Iulian Badescu a fost condamnat in prima instanta la 3 ani inchisoare pentru luare de mita in legatura cu finantarea echipei de fotbal Petrolul Ploiesti.

Acesta a declarat in sala de judecata ca intre Primaria Ploiesti si Asociatia Comunitara 'Lupii Galbeni 2012' a fost semnat un contract in valoare de 3 milioane de euro, banii fiind destinati premierii jucatorilor de fotbal. Din aceasta suma, Iulian Badescu a cerut initial fratilor Capra, finantatorii clubului, un comision de 20%, dupa care fostul primar a acceptat sa primeasca doar 10%, adica aproximativ 300.000 euro.

Nicolae Capra a precizat ca, in vara anului 2013, a fost de fata cand fratele lui, Daniel Capra, i-a dat lui Badescu o prima transa de 100.000 de euro din acel comision.

"Am fost prezent cand fratele meu i-a dat banii lui Badescu la restaurantul Casa Silvreta din Ploiesti, administrat de sotia fratelui meu. Banii au fost verificati de mine in dimineata acelei zile. Erau 100.000 de euro, in doua fisicuri cu bancnote de 500 de euro, introdusi intr-un plic alb. Banii erau imprumutati de fratele meu de la camatari. Badescu a luat plicul si l-a pus intr-o borseta", a explicat Nicolae Capra.

Urmatorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 8 mai, cand a fost citat la audieri Walter Florian, fost finantator al clubului Petrolul Ploiesti.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca, in anul 2013, in calitate de primar al Ploiestiului si ordonator principal de credite, Badescu a semnat un contract de cooperare incheiat intre municipiul Ploiesti si Asociatia Comunitara 'Lupii Galbeni 2012' Ploiesti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea in aplicare a acestuia, in lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustragand aceste operatiuni controlului de legalitate, regularitate si incadrare in creditele bugetare, si a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (in trei transe) catre asociatie, desi cunostea ca nu este legala.

Badescu este acuzat ca i-a pretins unui reprezentant al acelei asociatii, in schimbul derularii contractului de asociere si a regulamentului de aplicare a contractului, precum si a efectuarii platilor, suma de 300.000 euro reprezentand un comision de 10% din valoarea totala a sumelor ce urmau a fi acordate de primarie jucatorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploiesti.