Conducerea Fiscului a dat vina pe bugetul facut de Guvernul Grindeanu pentru scaderea veniturilor incasate de inspectorii fiscali, care s-au trezit cu sportul de stres scazut de la 25% la 5%, potrivit unui comunicat al institutiei. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) este condusa de Bogdan Stan, un personaj practic necunoscut in lumea finantelor pana la numirea in functie de catre Guvernul Grindeanu.

"În construcția bugetară pentru anul 2017 nu s-au alocat fonduri care să susțină acordarea sporului de risc si suprasolicitare neuropsihică, până la nivelul maxim prevăzut de lege (25% din salariul de bază), de care au beneficiat inspectorii antifraudă în anii precedenți. Fondul total bugetar aprobat pentru anul 2017 repartizat aparatului propriu al ANAF s-a diminuat cu 4,62 puncte procentuale, reprezentând un procent de 95,38% din execuția anului 2016", se arata in comunicatul ANAF.

Comunicatul arata ca e posibila o modificare a procentului sporului de risc daca va exista o rectificare bugetara pozitiva.