Dacian Ciolos ar fi "probabil, singurul personaj politic capabil, in acest moment, sa creeze o coagulare a dreptei", este de parere scriitorul Mircea Cartarescu. "Eu ma gandesc la un fel de coagulare a opozitiei si intr-adevar, probabil, in acest moment, singurul capabil, singurul personaj politic capabil sa creeze aceasta coagulare ar putea fi domnul Dacian Ciolos, (...) pentru ca mandatul sau de prim-ministru, dupa parerea mea, a fost unul dintre cele mai decente de la Revolutie incoace", afirma Mircea Cartarescu intr-un interviu acordat Digi 24, ce urmeaza sa fie difuzat duminica.

Mircea CartarescuFoto: Cosmin Bumbut

Mircea Cartarescu spune ca guvernul tehnocrat a fost eficient si bine organizat, iar guvernarea lui Dacian Ciolos a fost asemanatoare cu cea a prim-ministrilor din tarile occidentale.

El considera ca un eventual partid politic construit de fostul premier ar putea fi o solutie pentru opozitie. Totusi, scriitorul spune ca nu vede aceasta posibila noua forta politica ridicandu-se de una singura, ci colaborand cu PNL si USR.

"Si cu ocazia acestei guvernari, domnul Ciolos, dupa parerea mea, a crescut foarte mult in ochii oamenilor si cred ca putini oameni politici de la noi au, in acest moment, aceasta anvergura, aceasta virtualitate de om care ar putea coagula un electorat de dreapta si de stanga", a afirmat Mircea Cartarescu.