Peste 400 de oameni au protestat marti seara in fata Palatului Victoria, unde au cerut demisia Guvernului, relateaza Agerpres. A fost a 22-a zi de proteste antiguvernamentale.

Protest Piata Victoriei, ziua 22Foto: Captura Privesc.eu

Protestul a fost anuntat pe Facebook, cu titlul "Sarbatorim prima victorie. In Piata Victoriei!", dupa ce marti in Parlament au fost adoptate proiectele de lege pentru respingerea celor doua ordonante care modificau Codul penal si Codul de procedura penala.

Pe pancarte, manifestantii au afisat mesaje precum: "Demisia", "Marea asanare", "Mizerabilii", "#rezist", "#abrogati", "#hotii". Ei au strigat, printre altele, "DNA sa vina sa va ia!", "PSD, ciuma rosie!", "Hotii!".

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, ale Uniunii Europene si NATO si au facut zgomot cu vuvuzelele.

Unii au venit in piata cu bicicletele, cativa cu caini.

La ora 21.00, ca si in serile precedente, cei prezenti in fata Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile si au intonat Imnul National, apoi au strigat "Demisia!" pana la 21.20.

________

* Si la Palatul Cotroceni s-au adunat putin peste 50 de persoane, care au cerut demisia presedintelui Klaus Iohannis. Oamenii au venit aici pentru a 17-a zi consecutiv.

Protestatarii au huiduit si au scandat: "Romania, trezeste-te", "Ai vandut puradei si ti-ai luat case pe ei", "Demisia", "Luptam, luptam, Guvernul aparam", "Jos Iohannis".

* Aproximativ 50 de persoane au revenit in Piata Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua sirul de proteste indreptate impotriva Guvernului Grindeanu si a PSD.

Protestul de marti seara a fost cel mai scurt din seria de pana acum, el fiind programat sa inceapa la ora 19.00 si incheindu-se in jurul orei 20.30.

Tot la protestul de marti seara s-a inregistrat o alta premiera, fiind pentru prima data cand manifestantii n-au mai marsaluit prin zona centrala a orasului, probabil si din cauza ploii.