Premierul Sorin Grindeanu a declarat vineri, la Bruxelles, ca respecta opinia protestatarilor, a inteles mesajele acestora si le "apreciaza creativitatea", explicand totodata ca a luat hotararea de a abroga controversata Ordonanta 13 din considerentul ca atunci cand iei o decizie "care poate fi discutabila" si in societate apar proteste, inseamna ca decizia "nu a fost cea corecta si trebuie sa o retragi".

Sorin GrindeanuFoto: Agerpres

"Eu am urmarit in aceasta perioada toate protestele, si atunci cand au fost zeci de mii de oameni in fata cladirii Guvernului, dar si acum, cand nivelul protestelor s-a mai redus. Respect opinia protestatarilor. Apreciez faptul ca au fost proteste desfasurate in ordine, ba chiar apreciez foarte mult creativitatea de care multi dintre concetatenii nostri au dat dovada in aceasta perioada. Sa stiti ca mesajele pe care le-au transmis le-am inteles", a sustinut seful Guvernului.

Premierul Grindeanu a raspuns astfel dupa ce a fost intrebat, intr-o conferinta de presa la Bruxelles, ce mesaj le transmite oamenilor care continua sa protesteze fata de incercarea Guvernului de a modifica, prin ordonanta de urgenta, Codurile penale, el explicand totodata ca tocmai de aceea a luat decizia de a abroga OUG 13 la cateva zile dupa declansarea protestelor.

"Faptul ca noi, si guvernul pe care il conduc, am luat decizia de a abroga OUG 13 la cateva zile e dat de urmatorul lucru: chiar daca la un anumit moment iei o decizie care poate fi discutabila, in momentul in care in societate apar manifestari, proteste, inseamna ca decizia ta nu a fost cea corecta, iar acea decizie trebuie sa o retragi, si lucrul asta am facut", a afirmat Grindeanu.

El a adaugat insa ca discutiile privind Codurile penale vor continua totusi in Parlament.

"Tot ceea ce tine de discutii pe acest domeniu in continuare se vor desfasura in Parlament, implicand si alti actori decat partea politica. Este ceea ce imi doresc", a mai spus Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu s-a intalnit, joi si vineri, la Bruxelles, cu mai multi lideri europeni, printre care presedintele Consiliului European, Donald Tusk, si presedintele CE, Jean Claude Juncker. Deplasarea la Bruxelles este prima vizita externa a premierului Sorin Grindeanu de cand a preluat functia de sef al Executivului.